Πάσχεις από καούρες και φουσκώματα, καταπολέμησε το με αντιόξινο BIOCID!
Μασώμενα δισκία σε τρεις ευχάριστες γεύσεις (πορτοκάλι, λεμόνι, κεράσι) που προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα της καούρας.
Το κύριο συστατικό του BIOCID αντιόξινο είναι το ανθρακικό ασβέστιο το οποίο καταπολεμά αποτελεσματικά τα οξέα που προκαλούν καούρες.
Κατάλληλο για παιδιά, ενήλικες και εγκύους.
Τα δισκία BIOCID δεν περιέχουν ζάχαρη, ενδείκνυται και για διαβητικούς.
Συσκευασία
Το BIOCID περιέχει 40 μασώμενα δισκία (σε τρείς διαφορετικές γεύσεις)
Συστατικά ανά μασώμενο δισκίο
Calcium Carbonate 250 mg.
Δοσολογία
2 μασώμενα δισκία μετά από κάθε γεύμα. Να μην υπερβαίνεται τα 8 δισκία ημερησίως.
ΑΝΤΙΟΞΙΝΑ (ΟΦΕΛΗ – ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ)
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας υποφέρουμε από καούρες, ξινίλες, φουσκώματα και δυσπεψία. Συνήθως αυτά τα συμπτώματα συνοδεύονται από ναυτία, τυμπανισμό και συσσώρευση αερίων στο έντερο.
Αυτό οφείλεται στα γρήγορα γεύματα (fast food), στις ζεστές ή κρύες τροφές, καθώς επίσης και στο άγχος, λόγω της σύγχρονης καθημερινότητας.
Η καούρα εκδηλώνεται με το αίσθημα καψίματος, ενώ οι ξινίλες οφείλονται στην επιστροφή του περιεχομένου από το στομάχι στον οισοφάγο και οι καούρες μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ώρες. Είναι και το πιο κοινό σύμπτωμα της παλινδρόμησης.
Τα αντιόξινα είναι σκευάσματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της καούρας, της ξινίλας και το αίσθημα του φουσκώματος. Ο τρόπος και ο μηχανισμός δράσης τους έχει σχέση με τη ρύθμιση του PH, του υλικού που βρίσκεται στο στομάχι, με αποτέλεσμα να ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα.
Λαμβάνοντας λοιπόν αντιόξινα, το ΡΗ του στομάχου ρυθμίζεται, εμποδίζοντας το περιεχόμενο να ανέβει στον οισοφάγο, με αποτέλεσμα να μη νιώθουμε καούρα και να μην έχουμε ξινίλες.
Το ασβέστιο που περιέχουν τα αντιόξινα επουλώνουν το εσωτερικό τοίχωμα του στομάχου, αλλά και του οισοφάγου, προσφέροντας ανακούφιση και μια ισορροπημένη πέψη της τροφής.
Λόγω λοιπόν της σωστής ρύθμισης του ΡΗ του στομάχου, τα αντιόξινα μάς προσφέρουν μια πιο σωστή και σταδιακή πέψη του περιεχομένου του στομάχου, χωρίς δυσάρεστα συμπτώματα από καούρες, φουσκώματα, ξινίλες και μας απαλλάσσουν από το αίσθημα βάρους και της ναυτίας.
Τα αντιόξινα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη σωστή ρύθμιση των γαστρικών οξέων, όταν υπάρχει κακή διατροφή, κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφεΐνης, νικοτίνης, καρυκευμάτων.
Τέλος, η χρήση τους πρέπει να γίνεται όταν υπάρχουν τα συμπτώματα που προαναφέραμε και όχι αλόγιστα.
ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ (ΟΦΕΛΗ – ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ)
Το ασβέστιο ανήκει στα μέταλλα. Έχει μεγάλο εύρος δράσης στον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που το καθιστά άμεσα απαραίτητο στοιχείο της διατροφής μας. Αποτελεί κύριο συστατικό των οστών και των δοντιών, καθώς επίσης και για την ομαλή και σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Είναι επίσης απαραίτητο για τις συσπάσεις των μυών και παίζει ρόλο νευροδιαβιβαστή, τη μετάδοση δηλαδή των νευρικών ώσεων. Συμβάλλει στη σωστή πήξη του αίματος, την παραγωγή ενέργειας, αλλά και τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ποσοστό 1-2% του συνολικού βάρους μας αντιστοιχεί σε ασβέστιο. Οι τροφές όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το λάχανο, το μαρούλι, το σπανάκι, ο τόνος, οι σαρδέλες και το μαύρο ψωμί είναι πλούσιες σε ασβέστιο.
Μελέτες έχουν δείξει ότι διατροφή πλούσια σε ασβέστιο συμβάλλει στη σωστή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης (μελέτη Dash σε 549 άτομα).
Επίσης βελτιώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου.
Μια σημαντική ακόμη μελέτη (Nurse’s Health Study σε 86.000 γυναίκες) έδειξε ότι η λήψη σε συμπλήρωμα ασβεστίου σε δόση >400 mg ημερησίως μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.
Οι ανάγκες λήψης ασβεστίου σε ημερήσια βάση πρέπει να είναι 800-1000 mg. Στην παιδική ηλικία η ποσότητα αυτή πρέπει να είναι διπλάσια, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια της εφηβείας.
Η λήψη ασβεστίου είναι επίσης πολύ σημαντική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και άνω των 60 ετών. Η ημερήσια δόση σε αυτές τις κατηγορίες του πληθυσμού πρέπει να είναι 1.600-2.000 mg.
Οι ημερήσιες ανάγκες σε ασβέστιο μπορούν να καλυφθούν με την κατάλληλη διατροφή ή με διατροφικά συμπληρώματα (Biocid), όταν η διατροφή για κάποιους λόγους δεν είναι επαρκής.
Για το τέλος αφήσαμε το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται ασβέστιο και οστεοπόρωση. Σημασία έχει η λήψη ασβεστίου κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, περίοδος που η απορρόφησή του κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.
Η λήψη ασβεστίου σε αυτές τις ηλικίες μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης, διότι μεταβάλλει σε θετικό πρόσημο τη γενετικά προσδιορισμένη «μέγιστη οστική πυκνότητα», κατάσταση στην οποία φτάνει κάποιος κατά την ηλικία των 30 ετών περίπου.
Με βάση λοιπόν όλα τα προηγούμενα, σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας το μέταλλο που λέγεται ασβέστιο, καταλαβαίνει κάποιος πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην καθημερινή μας διατροφή.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ (Ανθρακικό ασβέστιο και Αντιόξινα)
Η περίοδος της εγκυμοσύνης για τις γυναίκες είναι ίσως μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή τους. Παράλληλα όμως μ’ αυτήν την ευχάριστη περίοδο, παρουσιάζονται κάποιες αλλαγές στον οργανισμό τους (ορμονικές συνήθως), με αυξημένες διατροφικές ανάγκες, τόσο για τις ίδιες όσο και για το έμβρυο και την υγεία του.
Οι αυξημένες ανάγκες της εγκύου για λήψη ασβεστίου είναι δεδομένες. Αν σκεφτεί κάποιος ότι οι ημερήσιες ανάγκες του μέσου ανθρώπου για λήψη ασβεστίου είναι 800-1.000 mg, αυτός ο αριθμός μεταβάλλεται σημαντικά για τις εγκύους στο διπλάσιο (1.600-2.000 mg).
Το ασβέστιο λοιπόν δεν είναι σημαντικό μόνο για την ίδια την έγκυο, αλλά και για το έμβρυο, διότι συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των οστών του. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το έμβρυο αποσπά από τη μητέρα 25-30 mg ασβετίου καθημερινά, το περισσότερο από αυτό κατά τις τελευταίες 10 εβδομάδες της κύησης. Εξ αιτίας αυτής της λειτουργίας, οι επιπλέον ανάγκες της εγκύου αυξάνονται κατά 260 mg ασβεστίου ημερησίως.
Οι ανάγκες όμως για λήψη ασβεστίου δεν σταματούν μόνο κατά τη διάρκεια της κύησης. Σημαντική είναι και η περίοδος του θηλασμού, όπου η μητέρα έχει αυξημένες ανάγκες για ασβέστιο, τουλάχιστον 1.000 mg σε καθημερινή βάση. Σ’ αυτήν την περίπτωση η ποιότητα του μητρικού γάλακτος είναι σημαντικά καλύτερη.
Επίσης, με τη λήψη ασβεστίου και τη σωστή διατροφή της εγκύου, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και μετά τη γέννηση, τα αποθέματα σε μητρικό γάλα είναι σαφώς μεγαλύτερη και ποιοτικότερη.
Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι κάθε έγκυος γυναίκα έχει ανάγκη από κάποια θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα, όπως το φυλλικό οξύ, το ιώδιο, ο σίδηρος, η βιταμίνη D, τα ωμέγα 3 λιπαρά, οξέα και φυσικά το ασβέστιο.
Η εγκυμοσύνη είναι επίσης και μια περίοδος αλλαγών για τη γυναίκα, συνήθως ευχάριστων. Κάποιες όμως από τις λειτουργίες της εγκύου μπορεί να απορρυθμιστούν. Μια από αυτές είναι και η καούρα, η όξινη δυσπεψία. Η καούρα προκαλείται στην έγκυο από ένα συνδυασμό σωματικών και ορμονικών αλλαγών και διαταραχών.
Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος παράγεται περισσότερη προγεστερόνη, η οποία χαλαρώνει τους μύες ώστε να επιτρέπεται η ανάπτυξη του εμβρύου. Παράλληλα όμως χαλαρώνει και η βαλβίδα του στομάχου, επιτρέποντας στα στομαχικά οξέα να ακολουθούν αντίθετη πορεία και να επιστρέφουν στον οισοφάγο. Αυτό προκαλεί τις καούρες και τις ξινίλες, μια σίγουρα πολύ δυσάρεστη κατάσταση για την έγκυο.
Επίσης, κατά την περίοδο αυτή μεγαλώνει και η μήτρα. Αυτό αυξάνει την πίεση στο στομάχι, επιδεινώνοντας την κατάσταση.
Η λήψη αντιόξινων ανακουφίζει την έγκυο και την απαλλάσσει από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.