HYPNOCALM

Πάσχεις από αϋπνία ή από υπερβολικό άγχος; Αντιμετώπισέ το φυσικά με σιρόπι Hypnocalm!

Το Hypnocalm είναι ένα πόσιμο συμπλήρωμα διατροφής που συνδιάζει τη χαλαρωτική και ήπια υπνωτική δράση της βαλεριάνας και της πασσιφλόρας.

Η βαλεριάνα ηρεμεί το νευρικό συστημα και δρα κατά των σωματικών συμπτωμάτων του άγχους. Επιπλέον βοηθά τη συγκέντρωση και χαρίζει έναν ήρεμο ύπνο.

Η πασσιφλόρα δρα χαλαρωτικά, μειώνοντας την ένταση και την ευερεθιστότητα.

Το Hypnocalm είναι η φυσική λύση κατά της αϋπνίας.

Συσκευασία

Σιρόπι σε συσκευασία των 200 ml.

Συστατικά

Εκχύλισμα Valeriana και εκχύλισμα Passiflora . Mε ευχάριστη γεύση μπισκότου.

Η δόση 10ml περιέχει 400mg Valeriana και 400mg Passiflora.

Ενδείκνυται και για διαβητικούς δεν περιέχει ζάχαρη.

Δοσολογία

Για την αντιμετώπιση του άγχους: 5 ml 2 φορές την ημέρα.
Για την αντιμετώπιση της αϋπνίας: 10 ml μισή ώρα πριν τον ύπνο.

ΠΑΣΣΙΦΛΟΡΑ (λουλούδι του πάθους)

Προέλευση:

Η πασσιφλόρα, γνωστή και ως λουλούδι του πάθους, είναι ένα αναρριχόμενο φυτό που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και αναπτύσσεται κυρίως σε τροπικό κλίμα. Το 18ο αιώνα ήρθε στην Ευρώπη, κυρίως από τους Ισπανούς και τώρα είναι διαδεδομένη σε πολλά μέρη του κόσμου. Πιστεύεται πως πλέον υπάρχουν περίπου 600 είδη πασσιφλόρας.

Χρήση:
Η πασσιφλόρα χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική ως ηρεμιστικό βότανο για το άγχος, την αϋπνία, την υστερία. Κατά τον 20ο αιώνα το συγκεκριμένο βότανο άρχισε να περιλαμβάνεται σε πολλά υπνωτικά και ηρεμιστικά προκειμένου να ενισχύσει τη δραστικότητα τους. Σήμερα οι επαγγελματίες βοτανολόγοι χρησιμοποιούν τη πασσιφλόρα, συχνά σε συνδυασμό με άλλα ηρεμιστικά βότανα, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, της υπερέντασης, της νευρικότητας.

Οι καρποί του φυτού είναι εδώδιμοι, με την προϋπόθεση ότι καταναλώνονται ωμοί, ώστε να μην προκαλούν τοξικότητα. Όλα τα είδη του συγκεκριμένου φυτού είναι βρώσιμα.

Ιδιότητες:

Δρα καταπραϋντικά στο νευρικό μας σύστημα.

Λειτουργεί κατά των σπασμών και της αϋπνίας. Βελτιώνει σταδιακά την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε περισσότερο αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι.

Είναι ευεγερτικό στις περιπτώσεις μελαγχολίας, άγχους, νευρικότητας, χωρίς να προκαλεί εθισμό.

Επίσης, σε αντίθεση με πολλά ψυχοφάρμακα δεν επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Βασικά συστατικά:

Τα ενεργητικά συστατικά στην πασσιφλόρα είναι τα αλκαλοειδή και τα φλαβονοειδή που ευθύνονται για τις αγχολυτικές – ηρεμιστικές ιδιότητες του φυτού.

ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ (Valerian)

Προέλευση:

Η βαλεριάνα (Valerian, Valeriana officinalis) είναι ένα βότανο το οποίο αναπτύσσεται κυρίως σε δασώδεις περιοχές, κατά μήκος της όχθης των ποταμών αλλά και σε υγρά λιβάδια σε όλη την Ευρώπη. Ανήκει στην κατηγορία των βοτάνων που διαθέτουν αγχολυτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης. Ο Ιπποκράτης περιέγραψε τις ιδιότητες της βαλεριάνας και ο Γαληνός τη χρησιμοποίησε ως θεραπεία για την αϋπνία.

Χρήση:

Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της αυπνίας και γενικότερα των διαταραχών του ύπνου. Επιπλέον, χρησιμοποιείται, για ψυχολογικές παθήσεις όπως είναι το παθολογικό, χρόνιο άγχος και για προβλήματα όπως το νευρικό άσθμα, η ευερεθιστότητα, η αρρωστοφοβία (υποχονδρίαση), ο πονοκέφαλος, οι ημικρανίες και οι στομαχικές διαταραχές. Συχνά η βαλεριάνα χρησιμοποιείται και ως μέσο αντιμετώπισης της κατάθλιψης, της επιληψίας, της ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας (ADHD) και του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (CFS). Η βαλεριάνα προτιμάται επίσης για τους πόνους των μυών και των αρθρώσεων, ενώ πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κράμπες περιόδου και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις και το άγχος, πίνοντας βαλεριάνα.

Ιδιότητες:

Δρα καταπραϋντικά στο νευρικό σύστημα.

Διαθέτει αγχολυτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Δρά κατά της αϋπνίας

Σε συνδυασμό με άλλα βότανα, αποδεικνύεται αποτελεσματική για την υπέρταση.

Θεωρείται ανθελμινικό – παρασιτογόνο (για παράσιτα των εντέρων και για παιδικούς σπασμούς)

Αντισπασμωδικό (σταματά τους σπασμούς των λείων μυών του πεπτικού σωλήνα ανακουφίζοντας έτσι από τις κράμπες και τη δυσφορία.

Έχει την ίδια δράση με τις βενζοδιαζεπίνες και τα βαρβιτουρικά.

Βασικά συστατικά:

Σάκχαρα, άμυλο, ρητίνες, αιθέριο έλαιο, οργανικά οξέα, αζωτούχες ενώσεις, βαλεριανικό οξύ, πτητικό έλαιο, ρετσίνι και γόμμα.